במלחמות גירושין אין גבולות לרעיונות של המתגרשים כיצד לפגוע בשני, כיצד להעלים ממנו עוד שקל אחד, כיצד להפחית את סכום המזונות, וכיצד להעלים רכוש וכספים.
להלן פירוט חלק מה"טריקים" השונים לצורך הברחת רכוש וכספים מהצד השני וכיצד להגיע למזונות נמוכים.

נושה פיקטיבי

אנחנו מייצגים אשה שגרה בדירה המשותפת עם שלושת ילדיה. הבעל עזב זה מכבר את הבית ו"מת" למכור את הדירה, אולם האשה מעכבת כמובן.
יום אחד קיבלה האשה במפתיע מסמך מלשכת ההוצאה לפועל לפיה ביתה עומד להמכר. מבירור שערכה התברר שישנו צד ג' אשר טען שהבעל חייב לו כספים ואף חתם לו על שטר חוב. הבעל מודה שהוא חייב אולם אינו משלם. צד ג' פתח תיק הוצל"פ לגביית החוב ומבקש למכור את הדירה על מנת לגבות את חובו… למותר לציין כי מדובר ב"חוב" פיקטיבי וצד ג' הינו חבר של הבעל אשר התגייס לעזרתו על מנת להחיש את מכירת הבעל ולגרום לכך שחלקו הבעל לא יועבר לאשה אלא למעשה יוחזר לבעל. (יש לנו החלטה מהשבוע האחרון בו קבע ביהמ"ש לעכב תביעה כזו עד להכרעת בית המשפט לענייני משפחה בענין הדירה).

הלוואות הורים

עוד אנשים טובים שמתגייסים לעזרת ילדיהם המתגרשים הינם ההורים כמובן. באופן מפתיע (או לא), כל המתנות הכספיות שנתנו ההורים לבני הזוג בעת הנישואין הופכות להיות "הלוואות" בעת גירושין, וההורים דורשים את כספם בחזרה. בתי המשפט מתייחסים מאוד בזהירות לתביעות כאלו, וחובת ההוכחה הינה על ההורים להוכיח שנתינת הכספים אכן היתה הלוואה.

תביעה באמצעות חברה – כאשר מדובר בבעל שהוא עצמאי ועובד באמצעות חברה, החברה כאישיות משפטית נפרדת ועצמאית, מגישה תביעה כנגד האשה או כנגד האשה והבעל יחדיו על חובות שהם כביכול חייבים לה. התביעה מוגשת לבימ"ש אזרחי רגיל ולא לבימ"ש לעייני משפחה (שכן החברה והאשה אינם קרובי משפחה…) וכביכול כתביעה עסקית וכספים אשר אינה קשורה כלל לסכסוך שבין בני הזוג… יש לנו החלטה בה קבע ביהמ"ש האזרחי כי למרות שמדובר בתביעה של חברה, הרי שברור שהתביעה נובעת
מהסכסוך הזוגי והעביר את התביעה להיות נדונה עם כלל ההליכים בין בני הזוג בבית המשפט לענייני משפחה.

פשיטת רגל – דרך נוספת להפטר מנושים או יותר נכון להשליכם על בן הזוג השני, וכן להראות מצג של מיעוט הכנסות ומיעוט רכוש וכספים, הינה לפתוח בהליך של פשיטת רגל. הדבר משרת בעיקר אנשים עצמאיים אשר עובדים בעיקר לבדם (כגון: קבלני חשמל וכד'), ואשר אין להם רכוש רב. במצב כזה "מרוויח" הבעל שתי ציפורים במכה אחת: גם נפטר מנושים, גם "שולח" אותם לאשתו (במידה והיא חתומה גם על ההלוואות השונות), וגם מפחית את סכום המזונות שיחייבו אותו כיון שכמה אפשר לחייב אדם שהוא פושט רגל… לאלה שבוחרים במהלך זה נאמר רק שהשופט "לא נולד אתמול", וגם לא הכנ"ר, והתוצאה יכולה להיות הפוכה מהכוונה באופן שהיחיד שייפגע הינו פושט הרגל בעצמו…

עצמאי שנהיה "שכיר" – כל שופט משפחה יודע היטב שכאשר מוגשת תביעת מזונות נגד בעל תמיד האשה תטען שהוא מוכשר ביותר ומרוויח מליונים, והבעל יטען שהמצב קשה, שההכנסות ירדו, שהוא לא בדיוק מוכשר בתחום ושהכנסותיו נמוכות. באופן פלא העצמאים הופכים להיות שכירים ותלוש המשכורת שלהם נמוך במיוחד…
כך לדוגמא אנחנו מייצגים אשה שבעלה הוא קבלן חשמל ועובד כעצמאי שנים ארוכות.
וראה זה פלא, לאחר הגשת תביעת המזונות הפסיק לעבוד כעצמאי וסגר את החברה במסגרתה עבד. לבית המשפט הודיע שהוא כיום עובד שכיר בחברה אחרת ומשתכר על פי תלושי המשכורת שצירף סך של 3,500 ₪ לחודש…. כאשר בדקנו את פרטי החברה החדשה התברר שמדובר בחברה עם שם דומה מאוד לחברה הקודמת, שהמען הרשום שלה הינו הכתובת של אם הבעל, ושבעלת המניות הינה אחות הבעל…

וישנן עוד דוגמאות נוספות ושיטות נוספות. נציין רק שאין גבול לדמיון ולכשרון ההמצאה והאלתור, ורק הולכים ומשתכללים עם הזמן… ככלל ההמלצה הברורה שלנו הינה לנהוג באמת ובהגינות, שכן "לשקר אין רגליים", ואם שופט "יתפוס" אדם בשקר הוא כבר לא יאמין לו לכלום, וזה הכי גרוע.